proizvodnja

Sam začetek se začne v gozdu. Za celoten postopek potrebujemo dober les, ki nam zagotavlja trdnost in lep izgled okna. Zelo se trudimo, da našim kupcem lahko ponudimo le najboljše.

Vemo, da k boljšemu končnemu izdelku pripomorejo tako dobri delavci kot tudi dober stroj, zato vedno znova izpopolnjujemo proizvodnjo. Kajti samo tako lahko zagotovimo dober izdelek.

Razrez lesa je prvi pristop. Tako se izdelava lepljencev prične. Kupujemo hlode prve kvaliteta (prve hlode). Razrežemo jih na tračni žagi. Pot nadaljujejo do večlistne krožne žage, tako imenovanega "amerikanarja".

Razrezane deske ali dile dobro posušimo v klasični sušilnici. Posušen les je potrebno dobro posušiti, da ne gnije, lepšega se ga obdeluje itd. Na dolžinskem spajanju strojno odstranimo smolike, grče, razpoke in druge nepravilnosti. "Dolžinsko spajanje", ali lepljenje manših kosov lesa skupaj,brez napak, v večjo dolžino.

Deske je potrebno "skoblat", da so gladke, ravne površine za lepljenje. Kajti če tega ni, lepilo ne bo držalo. Na preši zlepimo lepljence, kjer so ponavadi po tri deske skupaj, odvisno od naročnika oziroma od namembnosti in uporabe.

Končen izdelek primerno zapakiramo in ga skladiščimo oz. se ga odda stranki.